Вітаміни для шкіри обличчя

З віком шкіра на обличчі грубіє, стає сухішою. Для попередження вікових змін та появи зморшок рекомендується розпочинати догляд за особою з 20 років. Щоб молодий вид зберігся довгі роки, важливо дотримуватися правильного життя і принципів збалансованого харчування. Вітамінні добавки – гарний додаток до повсякденного догляду, але потрібно знати, які саме компоненти сприяють омолодженню шкіри.

Чому шкіра обличчя старіє
Існує кілька факторів, що сприяють появі ранніх ознак старіння:

  1. Нестача вологи. Верхній шар шкіри покритий ліпідною плівкою, що захищає епідерміс від пересихання. У віці до 30 років виробляється нормальна кількість ліпідів, здатних швидко синтезуватись навіть після агресивного пілінгу або використання жорсткої води для вмивання. Щоб попередити зневоднення, потрібно пити щонайменше 1.5 л води щодня і використовувати зволожуючі засоби.
  2. Активність вільних радикалів. Це молекули, що мають сильні окислювальні властивості. У внутрішньому шарі епідермісу вільні радикали входять у реакцію з колагеновими молекулами. В результаті волокна колагену та еластину втрачають з віком еластичність, через що на шкірі з’являються зморшки, втрачається пружність. Щоб уповільнити процес окиснення, використовуються антиоксиданти. Властивості антиоксидантів мають деякі мінерали і вітаміни, пептиди, сироватки.
  3. Ультрафіолетове випромінювання. Надмірне перебування на сонці або часте відвідування солярію пошкоджує глибокий шар епідермісу, сприяє висушенню шкіри та провокує появу судинних зірочок на обличчі.
    Якщо ретельно поставитися до вибору методів догляду за обличчям і почати дотримуватися здорового способу життя, то ефект старіння значно сповільниться.

Які вітаміни найбільш важливі
Омолодження починається зсередини, тому рекомендується вибирати вітамінний комплекс, багатий на антиоксиданти і компоненти, що покращують метаболічні процеси в організмі.

Вітамін А або ретинол
Доведено, що компонент активно бореться з передчасним старінням, покращує регенеративні процеси в епідермісі та знешкоджує вільні радикали. Зовнішні засоби на основі вітаміну А ефективно усувають акне. Денна норма ретинолу – 3300 – 5000 МО. Харчові джерела – морква, яйця, курага, печінка тріски.

Вітамін Е або токоферол
Як і ретинол, вітамін Е знешкоджує вільні радикали. Цей компонент входить до складу багатьох покупних засобів для догляду за шкірою обличчя. Вітамін Е – сильний антиоксидант, що покращує загоєння ран на шкірі та усуває сухість. У медицині токоферол призначається для корекції гормонального тла в жінок. Джерела – горіхи, яйця, жирна риба. Денна норма – 15 – 30 МО.

Вітамін С
Аскорбінова кислота також відноситься до антиоксидантів, тому запобігає ранньому старінню шкіри. Вітамін С важливо приймати у будь-якому віці, оскільки він не синтезується організмом. Денна норма – 60 – 75 мг. Джерела – цитрусові, смородина, шипшина.

Біотин
Ознаки нестачі вітаміну – сухість шкіри та волосся, сильне лущення на обличчі. Недостатність біотину розвивається у любителів пити сирі яйця. При регулярному застосуванні добавок з біотином зміцнюються нігті, волосся росте швидше. Джерела – куряча печінка, варені курячі жовтки.
Також важливо приймати комплекс із вітамінів групи В. Компоненти нормалізують роботу нервової системи, покращують метаболічні процеси та самопочуття. Мінерали-антиоксиданти – цинк який можна купити на сайті
https://fitnutrition.ua/uk/cink/ та селен.

Releated Post