Схуднути без дієт: чи це можливо?

У більшості випадків причиною зайвої ваги є неправильне харчування. Люди із зайвою вагою найчастіше споживають більше енергії, ніж витрачають. 

Є простий на перший погляд вихід – почати є рівно стільки калорій, скільки витрачає організм, або збільшити фізичні навантаження. Але для того, щоб це здійснити, багатьом доводиться докорінно змінити свій спосіб життя, перестати їсти улюблену смажену картоплю та майонез, а багато хто навіть не має жодного уявлення про те, скільки калорій вони з’їдають щодня. Підсумок плачевний – люди стикаються з проблемою ожиріння та рядом супутніх хвороб.

Сучасне виробництво продуктів харчування пропонує величезний вибір смачної їжі, яка подобається багатьом, але чи корисна вона? Іноді достатньо поглянути на склад, щоб зрозуміти, що це не варто.

Дієта та правильне харчування – в чому відмінність?

Дієта – це короткочасне явище. Достатньо подивитися інформацію в інтернеті на цю тему, щоб зрозуміти, що сучасний світ збожеволів на ґрунті позбавлення зайвої ваги. Але чи дійсно дієти допомагають позбутися зайвих кілограмів? Справа в тому, що наше тіло сприймає різке обмеження в їжі як стрес. Спочатку губляться якісь запаси, але потім, коли дієта закінчується, вага може повернутися назад дуже швидко. Той, хто худне, знову і знову намагається застосувати ту чи іншу дієту, потрапляючи в замкнене коло.

Вихід із цієї складної ситуації очевидний – дієти можуть дати лише короткочасний ефект. Для того, щоб скинути вагу і утримувати себе в хорошій формі, необхідно повністю переглянути свій раціон, змінити харчову поведінку, зайнятися фізичними навантаженнями

Releated Post